Kommunledningsförvaltningen, Biblioteket

Övertorneå kommun har som målsättning att vara en attraktiv kommun för såväl medborgare som besökare, där ett tillgängligt och inkluderande kulturutbud är en viktig del. Nu söker vi en biblioteksassistent till Tornedalens bibliotek. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50%.

Om tjänsten:

Arbete på ett mindre folkbibliotek innebär varierande arbetsuppgifter. Du kommer tillsammans med övriga kollegor vägleda besökare i det fysiska och digitala biblioteket genom att ge ett gott bemötande och god service utifrån den enskildes behov. Du arbetar med att göra bibliotekets innehåll tillgängligt och förmedla läslust.

Biblioteket är ett folk- och skolbibliotek vilket innebär att du i stor utsträckning kommer att arbeta med barn och unga. Vi söker därför en person som vill engagera sig i bibliotekets arbete för att väcka läslust hos barn och skolelever från förskola uppåt. 

Biblioteken i Övertorneå ingår idag i ett länstäckande samarbete, Biblioteken i Norrbotten. Vi är ett bibliotek i Norrbotten med ett bibliotekssystem, ett mediabestånd och en gemensam webbportal, bibblo.se

 

Arbetsuppgifter:  Vi söker dig som är serviceinriktad och vill arbeta med barn och unga, samt bidra till utveckling av verksamheten i enlighet med bibliotekets och kommunens mål och vision.

I arbetet ingår servicepass i låne- och informationsdisk och mediehantering. I låne- och informationsdisken är du bibliotekets ansikte utåt och du möter och hjälper bibliotekets besökare med deras ärenden. Du hjälper till med utlån, återlämning och bokuppsättning. Du vägleder besökare i bibliotekets digitala tjänster, och den teknik som finns hos oss. Även andra på bibliotek förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella. Det är ett rörligt arbete och tunga lyft är vanligt förekommande.

Du kommer att ta emot barngrupper i biblioteket för sagostunder, pyssel och liknande aktiviteter, men även i viss mån arbeta uppsökande i skolor för att göra bibliotekets tjänster tillgängliga för skolelever.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har som lägst gymnasieutbildning. Annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för arbetsuppgifterna kan vara meriterande.

  • Du är social och utåtriktad
  • Du har förmåga att arbeta strukturerat och självständigt samtidigt som du kan samarbeta med andra
  • Du har grundläggande IT-kunskaper som gör att du utan problem kan utföra enklare uppgifter med bibliotekssystemet.

Vi värdesätter engagemang, kommunikationsförmåga och social kompetens och lägger stor vikt vid personliga egenskaper så som initiativförmåga och kreativitet.

Det är meriterande om du har dokumenterad arbete på biblioteket eller med barn och ungdomar, samt om du behärskar finska eller meänkieli.

Anställningsvillkor: Deltid på 50%, tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetstider regleras utmed bibliotekets öppettider vilket innebär att helg och kvällsarbete förekommer. Körkort B krävs.

Lön: Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Upplysningar: För mer information om tjänsten kontakta Raisa Leussu, Chef för biblioteks- och minoritetsspråksverksamhet, 073-073 74 38, raisa.leussu@overtornea.se

Fackliga företrädare: Vision Kaarina Koski, tfn 070-584 55 84, kaarina.koski@overtornea.se

Övrigt: Vi har tobaksfri arbetstid. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan: Välkommen med din ansökan senast 11 juni 2023. Du kommer att få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Skulle du inte motta en sådan bekräftelse ber vi dig att kontakta oss via kommun@overtornea.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Övertorneå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/30
Kontakt
  • Raisa Leussu, 0730737438
Facklig företrädare
  • Vision, +46(0)70-2618985
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb