Stöd- och omsorgsförvaltningen, Äldreomsorgen/LSS

Vi söker sommarvikarier!

Vad sägs om att få träna på egenskaper som kreativitet, flexibilitet, mod, empati och samarbetsförmåga? Äldreomsorgen och omsorgen i Övertorneå är en arbetsplats full av möjligheter, familjär stämning och där vi ställer upp för varandra. Ett sommarjobb hos oss ger dig erfarenheter för livet samtidigt som du får hjälpa människor att leva sitt bästa liv.

Variation och schyssta villkor

Här trivs du som gillar omväxling, variation och frihet under ansvar. Du får schyssta villkor och goda karriärmöjligheter. För att du ska känna dig trygg i din roll får du en introduktionsutbildning som förbereder dig väl.

 

Upplev Övertorneå

Övertorneå erbjuder en storslagen miljö för dig som är intresserad av natur och friluftsliv. Vill du spendera en sommar här kan vi hjälpa till med boende.

 

Karriärmöjligheter

Tycker du det är långt till sommaren? Då får du gärna börja jobba extra redan nu. Om det visar sig att det här är din grej så finns goda möjligheter att fortsätta jobba hos oss efter sommaren. Vi kan också erbjuda möjligheten att utbilda dig till undersköterska på betald arbetstid.

 

Om dig:

 Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Vi ser att du 

 

 • är kreativ och flexibel
 • är empatisk
 • är bra på att bygga goda relationer
 • tar initiativ och är engagerad
 • trivs med att ta ansvar och att arbeta självständigt. 

 

Du får gärna ha någon form av utbildning och/eller erfarenhet i yrket men det är inget krav. Du får också gärna ha lätt för att lära dig nya IT-system. Kan du finska eller meänkieli är det ett extra plus.

 

Krav:  

 • Du ska ha fyllt 18 år.
 • Du behöver goda kunskaper i svenska språket.
 • För arbete inom hemtjänsten behöver du ha B-körkort.

 

Dina arbetsuppgifter:

Vilken verksamhet passar dig? 

Hos oss kan du jobba på äldreboenden eller inom hemtjänsten men även på LSS-boenden eller inom personlig assistans. Rollerna skiljer sig åt så ange gärna var du önskar vikariera i första hand.  

 • Äldreboende: På våra boenden bor personer som behöver stöd och vård, dygnet runt. Det kan handla om fysiska funktionsnedsättningar på grund av ålder eller sjukdom. Du ingår i ett team med vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter och får arbetsuppgifter utifrån din kompetensnivå. Det är ofta en fin gemenskap på boendena och aktiviteter i vardagen. 
 • Hemtjänst: Din roll är att stötta vårdtagaren att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet sker i vårdtagarens egna hem. Det är en coachande roll och jobbet är fritt och omväxlande med stort ansvar. Du rör dig runt i Övertorneå i bil.
 • LSS-boende:  På våra boenden bor personer som behöver stöd och vård, dygnet runt. Det kan handla om fysiska och/eller psykiska funktionsvariationer. Du ingår i ett team med handledare, sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter och får arbetsuppgifter utifrån din kompetensnivå. Det är ofta en fin gemenskap på boendena och aktiviteter i vardagen. 
 • Personlig assistans:  Din roll är att stötta vårdtagaren att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet sker i vårdtagarens egna hem. Det är en coachande roll och jobbet är fritt och omväxlande med stort ansvar. 

 

En sommar i äldreomsorgen och/eller omsorgen ger värdefulla erfarenheter oavsett vilka framtidsplaner du har. Om det är så att du pluggar en vårdutbildning så har du här chans att träna på bemötande, nära vård och tillgodogör dig erfarenhet av att jobba med äldre alternativt personer med funktionsvariationer. Inom många delar av vården kommer äldre vara den största patientgruppen framöver.  

 

Dina arbetstider 
Det kommer finnas möjlighet att arbeta under hela eller delar av sommaren. Hos oss arbetar du varierande arbetstider så som dag/kväll, natt samt helg, beroende på verksamhet. Variationen gör att du även hinner njuta av sommaren vid sidan av jobbet.  

 

Förmåner

Vi har sommarbonus för dig som arbetar:

- 8 veckor och med minst 75 % omfattning: 6000 kr.
- 4 veckor och med minst 75 % omfattning: 2000 kr.
- Delad tur: 600 kr.

Som anställd hos oss har du möjlighet att ta ut en friskvårdstimme per vecka.

Om du behöver hjälp med att hitta en bostad till sommaren så hjälper vi gärna till.

Anställningsvillkor:
Det är under månaderna juni-september 2024. Tjänsten är ett vikariat med start enligt överenskommelse. Vi erbjuder heltid men möjlighet till deltid finns och ska gärna anges i ansökan. Vi har tobaksfri arbetstid. Vi kan vara behjälpliga med bostad vid behov. 

Upplysningar:
För mer information om tjänsterna kontakta Carina Kemppainen, Äldreomsorgschef, 070-217 32 88, carina.kempainen@overtornea.se alternativt Carina Vikeväinen, Enhetschef LSS, carina.vikevainen@overtornea.se.

Facklig kontaktperson:
Kommunal Norrbotten, 010-442 99 16

Ansökan: Ange gärna löneanspråk.

Du kommer att få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Skulle du inte motta en sådan bekräftelse inom ett par arbetsdagar ber vi dig att kontakta oss via vår växel: 0927-720 00.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 55
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Övertorneå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/78
Kontakt
 • Carina Kemppainen, +46(0)70-2173288
Facklig företrädare
 • Kommunal Övertorneå, +46(0)10-4429916
Publicerat 2023-12-11
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb