Kommunledningsförvaltningen, Stab

Vi söker nu en handläggare till stabsenhetens kanslifunktion som är en del av kommunledningsförvaltningen i Övertorneå kommun. Inom stabsenhetens ansvarsområde finns destinations- och näringslivsutveckling, samhällsplanering, kanslifunktion innefattande övergripande utredningar av t.ex. motioner och medborgarförslag, förvaltningssekreterarskap, internkontroll samt överförmyndarverksamhet.

Tjänsten är tillsvidare på heltid.

Arbetsuppgifter:
Du stödjer förvaltningarna i ärendeberedningsprocesser, samt handlägger ärenden. Du kommer bland annat att vara ansvarig i den politiska ärendeberedningen genom att framarbeta kallelser och protokoll samt utreda och ta fram beslutsunderlag. I arbetsuppgifterna ingår även handläggning av bygglov och rivningslov, samt anmälan- och tillsynsärenden enligt plan- och bygglagen. 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Tillsammans med förvaltningschef och ordförande planera beredningen inför nämnden.
  • Sekreterare vid beredningar och nämndssammanträden.
  • Handläggning enligt plan- och bygglagen.
  • Utreda och förbereda beslutsunderlag.
  • Ansvara för diarieföring av ärenden och dokument.
  • Hantera och lämna ut allmänna offentliga handlingar samt säkerställa en rättssäker ärende- och dokumentationshantering på förvaltningarna. 
  • Utveckla nämndsadministrationen med ett tydligt digitalt fokus.

Vid Övertorneå kommun arbetar vi med ett starkt medborgarfokus och utvecklar våra verksamheter kontinuerligt. Det innebär att tjänstens innehåll och ansvarsområden kan komma att ändras utifrån behov.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom lämpligt område för uppdraget, till exempel juridik, bygglov/PBL alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för arbetsuppgifterna.  

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Du kommer vara ett kvalificerat stöd till förvaltningsledningen och du kommer ha många kontakter med anställda och politiker, samt medborgare och näringsliv. Det är därför viktigt att ha ett trevligt och professionellt bemötande. Det är viktigt att du kan strukturera ditt arbete och arbeta självständigt men du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga och trivas i servicerollen. 

Du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Du har även goda kunskaper i engelska. Då vi är förvaltningskommun för meänkieli och finska ser vi det som positivt om du dessutom kan något av dessa språk.

Anställningsvillkor:
Heltid, tillsvidare. Start snarast, enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Distansarbete kan förekomma, dock i begränsad omfattning. 

Lön:
Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Upplysningar:
Lämnas av Victoria Henriksson, tf stabschef, tfn 070-628 01 80, victoria.henriksson@overtornea.se

Facklig företrädare:
Vision Kaarina Koski, tfn 070-261 89 85, kaarina.koski@overtornea.se

Övrigt:
Vi har tobaksfri arbetstid. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 15 oktober 2023. Du kommer att få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Skulle du inte motta en sådan bekräftelse ber vi dig att kontakta oss via kommun@overtornea.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Övertorneå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/45
Kontakt
  • Victoria Henriksson, +46(0)70-6280180
Facklig företrädare
  • Vision, +46(0)70-2618985
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb