Stöd- och omsorgsförvaltningen

Äldreomsorgen i Övertorneå är en arbetsplats full av möjligheter, familjär stämning och där vi ställer upp för varandra. Ett arbete inom äldreomsorgen innebär ett arbete där du kan göra verklig skillnad. Skulle du vilja vara en del av det så söker vi nu undersköterskor, alternativt vårdbiträden, till hemtjänsten och Älvstrandens äldreboende i norra delen av Övertorneå kommun. 

Här trivs du som gillar omväxling, variation och frihet under ansvar. Du får schyssta villkor och goda karriärmöjligheter. Vi satsar på utbildande insatser för personalen med möjlighet att studera på arbetstid.

Övertorneå ligger i Tornedalen, längs Torne älv och gränsen till Finland. Här har vi en boendemiljö som passar dig som är intresserad av natur och friluftsliv, men också dig som bara vill bo i en vacker glesbygd med närhet till det mesta. 

Om dig

För arbete inom äldreomsorgen och omsorgen söker vi i första hand dig som är undersköterska, alternativt dig som har vårdbiträdesutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara relevant för arbetsuppgifterna. Även dig som inte har efterfrågad utbildning och/eller erfarenhet är välkommen att söka tjänsterna. 

Personlig lämplighet för ett arbete med människor är viktigt. Vi vill att du har ett positivt förhållningssätt gentemot kollegor och de personer som du hjälper. Du har empatisk förmåga och är lyhörd för andras behov. Du kan anpassa dig och vara flexibel, är ansvarstagande och bra på att samarbeta. 

Vi är modellkommun för digitalisering inom äldreomsorgen. Det innebär att vi testar och utvecklar digitala tjänster och välfärdsteknik inom vår verksamhet. Digital kompetens, eller vana av att använda dig av digital teknik i din vardag och i ditt arbete är därför en fördel. 

Arbetsspråket är svenska, så det behöver du behärska både i tal och skrift. Det är också positivt om du kan finska eller meänkieli, då vi är förvaltningskommun för dessa språk och många av våra äldre har det som modersmål. 

Körkort B krävs för arbete inom hemtjänsten.

Dina arbetsuppgifter

På våra särskilda boenden bor personer som behöver stöd och vård, dygnet runt. Det kan handla om fysiska funktionsnedsättningar på grund av ålder eller sjukdom. Du ingår i ett team med vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter och får arbetsuppgifter utifrån din kompetensnivå. Det är ofta en fin gemenskap på boendena och aktiviteter i vardagen. 

Inom hemtjänsten är din roll att stötta vårdtagaren att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet sker i vårdtagarens egna hem. Det är en coachande roll och jobbet är fritt och omväxlande med stort ansvar. Du rör dig runt i Övertorneå i bil.

Dina arbetstider

Arbetstiderna är varierande, dag/kväll samt helg. Du har möjlighet att påverka dina arbetstider med förslag på arbetstidsschema inför varje schemaperiod. 

Anställningsvillkor

Vi har behov av att tillsätta flera tjänster, några är tillsvidare och några är tidsbegränsade. Tjänsterna är heltid, alternativt möjlighet till deltid. Start enligt överenskommelse.

Vi erbjuder 1 500 kr per år i friskvårdsbidrag till våra anställda, alternativt möjlighet till friskvård på betald arbetstid. 

Vi har tobaksfri arbetstid.

Upplysningar

Kaisu Eero, tfn 070-628 09 15, kaisu.eero@overtornea.se
Johanna Alanentalo, tfn 073-074 50 04, johanna.alanentalo@overtornea.se 

Facklig kontakt

Kommunal Övertorneå, tfn 010-442 99 16

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 3 oktober 2023, men vänta inte med att skicka in ansökan då vi för de här tjänsterna tillämpar löpande rekrytering.

Ange gärna löneanspråk.

Du kommer att få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Skulle du inte motta en sådan bekräftelse ber vi dig att kontakta oss via vår växel: 0927-720 00.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Övertorneå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/46
Kontakt
  • Kaisu Eero, 070-6280915
Facklig företrädare
  • Kommunal Övertorneå, 010-4429916
Publicerat 2023-07-14
Sista ansökningsdag 2023-10-03

Tillbaka till lediga jobb