Stöd- och omsorgsförvaltningen

 

Socialnämnden har till uppgift att se till att kommuninvånare får den hjälp de har behov av för att nå en skälig levnadsnivå. Socialnämnden ansvarar för att ge stöd och hjälp till: äldre, personer med funktionsvariation, missbruks- och beroendeproblematik, ekonomiska svårigheter samt till barn/unga och deras föräldrar.

Enheten för Individ och familjeomsorg består av totalt nio personer som arbetar med myndighetsutövning, ett professionellt, kunnigt, positivt och glatt gäng. Vi arbetar med att utreda, bedöma, besluta och följa upp hjälp- och stödinsatser inom Socialtjänstens samtliga ansvarsområden.

Arbetsuppgifter:
Vi söker nu en vikarierande socialsekreterare till vår enhet inom i huvudsak området barn/unga och föräldrar, samt till viss del inom området missbruk och beroende. Arbetsuppgifterna består i att utifrån gällande lagar och regelverk utreda, bedöma, besluta och följa upp insatser.

Om dig:
Du har socionomutbildning, eller annan lämplig universitetsutbildning som bedöms som relevant för arbetsuppgifterna. Meriterande är kunskap/erfarenhet av arbete med målgrupperna och kunskap om utredning, dokumentation och beslutsfattande enligt gällande lagstiftning. Det är önskvärt att du har kunskap om utredningsmodellen BBIC och verksamhetssystemet procapita.

Anställningen kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, liksom förmåga att skapa goda kontakter. Du kan strukturera ditt arbete, arbeta självständigt, har god samarbetsförmåga, är flexibel och kan ta initiativ. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en positiv människosyn och förmåga att se människors egna resurser. Förmåga och vilja till samverkan med andra aktörer är av stor vikt

För tjänsten krävs körkort B.

Omfattning:
Heltid, vikariat t o m juni 2022 kan eventuellt övergå till en tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson:
IFO-chef Sandra Jaako, tfn 070-247 73 94, sandra.jaako@overtornea.se

Facklig företrädare:
Vision Kaarina Koski, tfn 070-584 55 84, kaarina.koski@overtornea.se

Övrig information:
Övertorneå kommun har tobaksfri arbetstid.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 3 december 2021.

Du kommer att få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Skulle du inte motta en sådan bekräftelse inom ett par arbetsdagar ber vi dig att kontakta oss via vår växel på telefon:
0927-720 00

Ange gärna löneanspråk då vi tillämpar individuell lönesättning. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

 

 Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Övertorneå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/77
Kontakt
  • Sandra Jaako, 070-628 02 31
Facklig företrädare
  • Vision, 070-584 55 84
Publicerat 2021-11-18
Sista ansökningsdag 2021-12-03

Tillbaka till lediga jobb