Stöd- och omsorgsförvaltningen, Projekt

Krisberedskap och civilt försvar är ömsesidigt förstärkande och är av betydelse för Sveriges totalförsvar. Förmågan under höjd beredskap och krig bygger på en väl fungerande verksamhet i fredstid för att den ska kunna fungera även under höjd beredskap och krig.

Krisberedskap syftar både till att minska sårbarheten och genom planering skapa en förmåga att kunna hantera samhällsstörningar i fredstid. Förmågan under höjd beredskap och krig bygger till stor del på en väl fungerande verksamhet i fredstid.

 

Socialtjänstens alla verksamheter – från mottagande av orosanmälningar och ansökningar till utredningar, beslut om insats, stöd, behandling och uppföljning – behöver fortsatt fungera under en kris eller vid höjd beredskap. Det gäller också den kommunala äldreomsorgen, hälso- och sjukvården så att de som är i behov får vård och att patientsäkerheten upprätthålls. Även under en samhällsstörning har kommunerna alltså det yttersta ansvaret för att alla som vistas inom kommunen får det stöd och den hjälp de behöver.

 

Vi förstärker därför förvaltningen med en samordnare för krisberedskap.

 

Arbetsbeskrivning

Som samordnare för krisberedskap inom socialtjänsten ingår du under enheten verksamhetsstöd där du arbetar med planering av verksamheten inför fredstida kriser och planering av det civila försvaret.

Arbetet genomförs i samverkan med kommunens säkerhetschef och beredskapssamordnare.

 

Som samordnare kommer du i huvudsak att arbeta med:

  • Att skriva, utveckla, förankra och följa upp styrande dokument i stöd- och omsorgsförvaltningens arbete med krisberedskap och civilt försvar,
  • Att planera, genomföra, stödja och följa upp förvaltningens arbete med risk- och sårbarhetsanalyser och kontinuitetshantering,
  • Att planera och genomföra utbildningar och övningar i syfte att utveckla förvaltningens förmåga inom civilt försvar och krisberedskap,
  • Att planera, utveckla och stödja förvaltningens arbete med geografiskt områdesansvar,
  • Att delta i interna och externa nätverk rörande krisberedskap och civilt försvar,
  • Att genomföra relevant omvärldsbevakning,
  • Att samordna arbetet med förvaltningens krisledningsgrupp,

 

Din profil

Vi söker en utvecklingsinriktad person som kan bidra till en ökad riskmedvetenhet och säkerhetskultur för stöd- och omsorgsförvaltningen. Du har akademisk samhällsinriktad utbildning, med fördel mot socialtjänstens arbetsområden. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten samt med samhällssäkerhet och kunskaper om det svenska totalförsvaret samt goda samhällskunskaper. 

 

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper där struktur, systematik, analytisk och pedagogisk förmåga är särskilt önskvärda. Du trivs med att arbeta i ett team, men också att målinriktat och med stor drivkraft arbeta på egen hand. Du har lätt för att samarbeta med andra och tar gärna initiativ till nya yrkesrelationer och nätverk både inom och utanför den kommunala organisationen.

Du har goda kunskaper i det svenska språket och en mycket god förmåga och vana att uttrycka dig väl i tal och skrift.

 

Mer information
Anställningen är en visstidsanställning, heltid, fram till och med 2025-12-31.

Tillträde senast 2024-09-01. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap.

Vill du veta mer är du välkommen att ringa socialchef Peter Juntti, 0927-720 24 eller via e-post peter.juntti@overtornea.se

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2025-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Övertorneå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/32
Kontakt
  • Peter Juntti, +46761315548
Facklig företrädare
  • Vision, +46(0)70-2618985
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-06-20

Tillbaka till lediga jobb